2021-08-20 13:01:04• hírek • Agerpres

Cîmpeanu: egyetértettünk abban, hogy 6 ezrelékes fertőzöttségi incidencia alatt nyitva tartjuk az iskolákat

Fotó: gov.ro
Fotó: gov.ro

A miniszterelnök által összehívott, a tanévkezdésre vonatkozó intézkedésekről szóló munkamegbeszélés valamennyi résztvevője egyetértett abban, hogy az iskolák nyitva maradnak mindaddig, amíg fertőzöttségi incidencia 6 ezrelék alatt marad, mondta el pénteken Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

A megbeszélés minden résztvevője egyetértett azzal, hogy járványhelyzetben az iskoláknak kell elsőkként megnyitniuk, és utolsókként bezárniuk. Emiatt egyetértettek azzal, hogy az iskolák nyitva maradhatnak a 6 ezrelékes küszöb eléréséig, de ezt még az országos vészhelyzeti bizottságnak (CNSU) is jóvá kell hagynia, számolt be a tanügyminiszter a megbeszélés végén.


6 ezrelékes incidencia fölött már különböző forgatókönyvekre lesz szükség a korosztály, a tevékenység specifikuma függvényében, a település karanténba kerülése esetében pedig magától értetődően bezárnak a tanintézmények is, fűzte hozzá.


'Én remélem, hogy nem fogjuk meghaladni a 6 ezrelékes küszöböt, tehát minden iskolát nyitva tarthatunk majd' - mondta még Cîmpeanu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: